Flashcards

Toont alle 14 resultaten

Een flashkaart, flashcards, geheugenkaart of flitskaart is een kaartje met op de ene zijde een vraag of aanwijzing en op de andere zijde het antwoord. Flashkaarten worden gebruikt als leermiddel. Bijvoorbeeld bij het leren van woorden, concepten, geschiedkundige datums, of formules.

Hoe gebruik je een flashkaart?

De erkende leermethode werkt als volgt:

  1. Schrijf zelf de flashcard, op de voorkant schrijf je en vraag, woord of definitie. Op de achterkant schrijf je het antwoord, vertaling of betekenis
  2. Begin met leren volgens onderstaand schema, je onthoudt beter. Aandacht ligt op de flashcards waar je moeite mee hebt.

flashcards schema

Je vind bij Schoolzz 2 formaten flascards: A7 en de iets grotere A6. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in gelinieerd, maar ook in blanco.

  • Met gratis clipring, zodat je makkelijk onderweg de kaartjes kunt meenemen. Bij het leren sla je de kaartjes eenvoudig om
  • Afmetingen A6: 14,8cm breed, 10,6cm hoog
  • Stevig 300 grams papier
  • Lijntjes om makkelijk op te schrijven+ 1 dikkere lijn voor je titel
  • Randkleuren, welke je kunt gebruiken per vak/onderwerp
Voordelig!

Naast de losse pakjes van 50 stuks kun je bij Schoolzz.nl ook voordeelverpakkingen met 6x 50 stuks bestellen:

Geen examenstress met de Flashcards!

De Flashcards zijn een super handig hulpmiddel voor het leren voor je schoolexamens en je eindexamens. Vooral voor de onderwerpen die je echt uit je hoofd moet leren. Zo schrijf je op de ene zijde de vraag of het woord dat je wilt leren en op de andere zijde het antwoord. Met de uitleg van het Leitner Systeem, leer je op een strategische en effectieve wijze.

Bekijk hieronder het filmpje van Lin en Anna, waarin ze uitleggen hoe zij de flashcards flashkaart gebruiken en gemakkelijk een 10 halen!